Batoanele Oatcake se deosebesc de marea majoritate a batoanelor destinate sportivilor prin absenta proteinelor din lapte, ou, soia sau vita. Ele se remarcă insa prin continutul de ovaz, ingredientul principal al acestora.
Ovazul contine aproximativ 66% glucide, 16% proteine, dar si fibre, vitamine din complexul B, minerale (fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc), cantitatile de nutrienti prezentand variatii in functie de soi si diversi factori de mediu.
Multumita continutului de fibre solubile, ovazul ajuta la crearea senzatiei de satietate si se digera mai lent; totodata fibrele ajuta la functionarea normala a aparatului digestiv. Fibrele din ovaz sprijina si mentinerea unui nivel normal de colesterol.
Proteinele din ovaz, desi prezente în cantitate mai mica, sunt aproape echivalente calitativ cu proteinele din soia.
Oatcake - Müsli Yoghurt
Cantitate neta 80 g
Baton copt de ovaz cu invelis cu aroma de iaurt. Aroma de muesli-iaurt. Ambalajul contine 1 portie.
Ingrediente: ovaz 38%; margarina vegetala (ulei de rapita, ulei de palmier, apa, sare 2%, emulgator - esteri poliglicerici ai acizilor grasi, coloranti - curcumina, annatto, aroma); invelis alb cu aroma de iaurt 22% [zahar, ulei de palmier, zer pulbere (lapte, emulgator - lecitina din soia, aroma)]; sirop auriu; zahar; stafide; aroma.
Contine gluten, lapte, soia. Poate contine urme de nuci, arahide, seminte de susan si dioxid de sulf.