CALCIU IM, 130 caps

CALCIU BIOACTIV IM, 130 caps

01/2021 termen de valabilitate

CALCIUM BIOACTIVE, 130 caps

- 800mg per capsula
- 1 portie asigura necesarul zilnic
- Contribuie la coagularea normala a sangelui, metabolismul energetic normal, functionarea normala a muschilor, neurotransmisia normala si mentinerea sanatatii oaselor.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, pana la 5 capsule per zi cu un pahar de apa.

RXS420
47,00 lei
.

Descriere

IronMaxx
Calcium BioactiveCalciul este un mineral abundent in natura, compusul sau cel mai des intalnit fiind carbonatul de calciu (piatra de var). Din mediu anumiti compusi ai calciului ajung in lantul trofic terestru, intr-o prima faza fiind absorbiti de plante din sol odata cu apa; din plante calciul ajunge apoi in organismul animalelor. Calciul se gaseste si in organismul unor animale marine, fiind prezent in apa marilor si oceanelor. De aici, prin intermediul hranei, ajunge sa fie integrat in cochiliile diverselor moluste marine; se gaseste si in organismul coralilor, fiind si un component principal al perlelor.
Se gaseste intr-o cantitate apreciabila si in organismul uman, sub forma unor compusi cu fosforul, fluorul, respectiv cu ionii carbonat si bicarbonat.  Deoarece organismul nu il poate sintetiza, acesta trebuie procurat din diverse alimente de origine animala sau vegetala.
Din punct de vedere al distributiei in organism, calciul se afla in oase, muschi, sange, saliva. Cea mai mare cantitate de calciu din organism se afla in oase (peste 98%), unde acesta participa, alaturi de colagen - o proteina specifica, la mentinerea rezistentei oaselor.
Oasele intervin si in mentinerea unui nivel relativ constant al calciului in sange, actionand ca un depozit al acestui mineral. In cazul in care nivelul de calciu din sange este scazut, calciul se poate mobiliza din oase pentru a mentine un nivel constant in sange.
Celulele musculare contin si ele un depozit de calciu intr-o formatiune intracelulara specifica, deoarece acest mineral este deosebit de important pentru contractia musculara.
Importanta calciului pentru sportivi si nu numai consta in numeroasele moduri in care acesta participa la desfasurarea normala a unor procese fiziologice. Astfel, calciul contribuie la coagularea normala a sangelui, metabolismul energetic normal, functionarea normala a muschilor, neurotransmisia normala si mentinerea sanatatii oaselor.


Calcium Bioactive
130 capsule Cantitate neta 116,1 g
Supliment alimentar cu calciu

Ingrediente active per capsula:
Calciu (citrat de calciu)    160 mg

Alte ingrediente: gelatina din vita (capsula); antiaglomerant - stearat de magneziu; fosfat tricalcic............q.s.
Poate contine urme de gluten, lactoza, ou si soia.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, pana la 5 capsule per zi cu un pahar de apa.

Notificat MS Nr. 3641 / 14.11.2018

Detalii ale produsului

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.