Proteinele contribuie la mentinerea si cresterea masei musculare.
Proteinele din organism, inclusiv cele din muschi, sunt alcatuite din lanturi lungi de aminoacizi legati intre ei intr-o anumita ordine. Pentru a sintetiza aceste proteine, organismul utilizeaza aminoacizii rezultati in urma descompunerii proteinelor prezente in alimentele consumate. Aceasta descompunere se realizeaza cu ajutorul sistemului digestiv. Odata finalizat acest proces, aminoacizii rezultati ajung in sange si de aici in intreg organismul.
Proteinele din lapte se remarca, printre altele, prin continutul lor de aminoacizi esentiali. Acesti aminoacizi au primit aceasta denumire din considerentul ca nu pot fi sintetizati in organism. Singurul mod de a obtine acesti aminoacizi este de a consuma alimente bogate in acestia, cum sunt proteinele de origine animala.
Proteinele din lapte sunt reprezentate in principal de cazeine, proteine din zer si diversele tipuri de albumine si globuline. O caracteristica a cazeinei este faptul ca se digera mai incet in comparatie cu proteinele din zer, ramanand in stomac un timp mai indelungat. Astfel se asigura organismului, si implicit muschilor, un flux constant de aminoacizi pentru o perioada mai lunga. Proteinele din zer, in schimb sunt digerate mai rapid, in comparatie cu cazeina.
Hy-Pro - Chocolate Cranberry Pie
Cantitate neta 100 g
Baton proteic cu merisoare, invelit cu ciocolata amaruie (15%), decorat cu ciocolata alba - aroma de ciocolata-merisoare. Bogat in proteine.
Ingrediente: proteine din lapte; sirop de oligofructoza; masa de cacao; umectant - glicerol; merisoare indulcite 6,6% (merisoare, zahar, ulei de floarea-soarelui); sirop de polidextroza (agent de incarcare - polidextroza, apa); ulei de palmier; gelatina din vita; izolat proteic din zer; sirop uscat de glucoza; dextroza; pasta de migdale; pulbere de lapte degresat; unt de cacao; zahar; pulbere de cacao degresata; acid citric; emulgator - lecitina din soia; pulbere de lapte integral; arome; sare; grasime din unt.
Contine lapte, migdale si soia. Poate contine urme de oua si produse derivate, nuci si produse derivate, susan si grau.