IM BCAA, 550g

BCAA, 550g

100% BCAAs 4:1:1 Powder fabricat de IronMaxx contine un amestec de 3 aminoacizi esentiali (L-LEUCINA, ISOLEUCINA,L-VALINA) si vitamina B6, nutrienti de interes pentru cei activi din punct de vedere fizic.
-BCAA in raportul 4:1:1 este o bautura premium pentru cresterea masei musculare
-550g
-fara gluten
-fara lactoza
-fara conservanti

Aroma
RXS294

Descriere

Aminoacizii sunt unitatile de baza ale proteinelor din organism, in timp ce vitaminele sunt implicate in desfasurarea normala a numeroase procese metabolice din organism, majoritatea fiind procurate din alimente.
Aminoacizii (esentiali) din organism provin din proteinele prezente in alimente de origine vegetala sau animala. Atunci cand se consuma alimente care contin proteine, acestea sunt digerate cu ajutorul sistemului digestiv. In timpul acestui proces sunt descompuse in aminoacizi, care sunt suficient de mici pentru a putea fi absorbiti si intra in fluxul sanguin.  De aici, efectele lor se rasfrang asupra intregului organism. Aminoacizii sunt implicati si in refacerea tesuturilor musculare (masa musculara slaba).
Nu toti aminoacizii sunt insa la fel, existand si diferente intre ei: structura chimica, posibilitatea de a fi sintetizati in organism, procesele metabolice la care participa etc. Aminoacizii cu catene ramificate (cunoscuti si ca BCAA), cum ar fi: L-leucina, L-izoleucina si L-valina sunt aminoacizii esentiali. Se numesc esentiali deoarece organismul nu ii poate sintetiza, singura lor sursa fiind alimentele. BCAA intervin in numeroase procese metabolice din organism, combinatia celor trei aminoacizi formand aproximativ 1/3 din tesuturile muschilor scheletici din organism.
L-leucina reprezinta aproximativ 8% din totalul aminoacizilor care se gasesc in structurile proteinelor din organism, fiind al patrulea aminoacid, ca si concentratie, din tesuturile musculare scheletice.
L-leucina are numeroase efecte benefice asupra organismului, in special in cazul sportivilor de performanta. Se combina cu izoleucina si valina pentru a proteja masa musculara si a-i furniza energie, ajutand la cresterea nivelului de rezistenta si de energie.      L-leucina conserva tesuturile musculare slabe si furnizeaza energie organismului aflat sub stres (de exemplu in timpul activitatilor sportive), conserva glicogenul din muschi (glucoza depozitata in tesuturile musculare, utilizata pentru contractii musculare mai puternice), mentine echilibrul de azot si imbunatateste capacitatea de concentrare care poate scadea pe masura ce activitatea fizica devine mai intensa. Cercetari intreprinse incepand cu anul 1999 au indicat participarea L-leucinei la sinteza proteinelor din muschi.
L-izoleucina este un izomer al leucinei. Este importanta in reglarea nivelului de glucoza din sange si ajuta la cresterea nivelului energetic al organismului. De asemenea, ajuta la refacerea musculara dupa antrenamente si are rol important in metabolismul energetic.
L-valina este un aminoacid necesar pentru sistemul nervos si functiile cognitive. Dar, poate ca cel mai mare beneficiu il aduce sportivilor de performanta, deoarece L-valina este esentiala pentru refacerea tesuturilor musculare si pentru metabolismul muschilor. Creste si   rezistenta organismului sportivilor in timpul efortului.
Vitamina B6 (piridoxina) este o vitamina hidrosolubila, la fel ca si toate vitaminele complexului B. A fost descoperita in anul 1938, in organism derivatul sau indeplinind rolul de coenzima. Se gaseste in alimente de origine vegetala si animala, precum cartofii, spanacul, nucile, carnea de pasare, heringul sau ficatul de porc. In compozitia produselor destinate sportivilor, si-a gasit un loc deoarece intervine in procese care intr-un mod sau altul sustin efectuarea unor exercitii fizice.
Vitamina B6 contribuie la metabolismul energetic normal, functionarea normala a sistemului nervos, metabolismul normal al proteinelor si glicogenului, reducerea oboselii.


Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1470 / 18.07.2017

Detalii ale produsului..

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.