CALIVITA ARGININE PLUS, 100tablete

CALIVITA ARGININE PLUS, 100tablete

Arginina este un aminoacid care joaca un rol in functionarea, dezvoltarea si regenerarea muschilor; in plus, contribuie si la mentinerea unei circulatii sanguine sanatoase, stimuland astfel functionarea optima a sistemului vascular. Stimuleaza producerea hormonului de crestere si a insulinei si este o substanta precursoare a oxidului de azot, care are un efect vasodilatator.

GS_FL0065
127,00 lei
.

Descriere

Arginina este unul dintre cei 20 de aminoacizi care intra in alcatuirea proteinelor (denumiti si aminoacizi proteinogeni).
Arginina exista sub doua forme: L-arginina si D-arginina, dar cea mai compatibila cu organismul nostru este L-arginina.
Este considerata un aminoacid neesential, deoarece poate fi sintetizata de catre organism. Exceptie fac doar noii nascuti, al caror organism nu este capabil sa produca arginina, sursa acestora fiind hrana.
L-arginina este un precursor al oxidului nitric si altor metaboliti, o componenta a colagenului, enzimelor si hormonilor, a lichidului seminal, a pielii si tesuturilor conjunctive. L-arginina este un aminoacid necesar in sinteza proteinelor, colagenului, in cresterea si dezvoltarea organismului, dezvoltarea masei musculare, reducerea tesutului adipos, procesele de cicatrizare s.a. In bolile de ficat (ciroza), aportul de arginina are rezultate foarte bune. Are proprietati antioxidante si contribuie la indepartarea toxinelor. Astfel, reduce acumularea de amoniac si lactaza plasmica, produsi in urma efortului fizic. L-arginina inhiba formarea agregatelor plachetare si poate, de asemenea, sa scada tensiunea arteriala.
Cercetarile stiintifice au demonstrat ca L-arginina intarzie dezvoltarea tumorilor, ajuta la detoxificarea ficatului si, prin stimularea eliberarii unui hormon de crestere la nivelul hipofizei, contribuie la mentinerea functionarii optime a sistemului imunitar. De asemenea, are efecte benefice in cazul afectiunilor aparatului renal.
Sursele naturale de arginina sunt: semintele de floarea-soarelui, susanul, painea cu tarate, orezul brun, faina de ovaz, floricelele de porumb, nucile, deserturile cu gelatina, ciocolata.
In ultimul timp, s-a pus un mare accent pe administrarea argininei la sportivi. Peste 50 de cercetari stiintifice confirma ca L-arginina stimuleaza secretia hormonului de crestere la toti subiectii. In cadrul unui program de cercetare, efectele acestui aminoacid au fost comparate cu efectele realizate de somatocrinina si L-dopamina. S-a constatat ca arginina are aceleasi efecte, daca nu mai mari, cu ale celor doua substante amintite.
De aceea, se prefera administrarea argininei sportivilor, pentru dezvoltarea si fortificarea tesutului muscular, precum si pentru scaderea cantitatii de lipide.
Atentie! Arginina este contraindicata femeilor gravide, celor care alapteaza, schizofrenicilor si in cazul infectiilor cu virus herpetic. De asemenea, nu se recomanda diabeticilor, deoarece afecteaza secretia de insulina.

Arginine Plus
Supliment alimentar cu minerale si aminoacizi
100 tablete = 101,2 g

O tableta contine:
L-arginina 500 mg
Acid alfa-cetoglutaric 50 mg
Mangan 600 mcg

Alte ingrediente: stabilizator - celuloza microcristalina; colorant - carbonat de calciu; antiaglomeranti - acid stearic, stearat de magneziu, dioxid de siliciu; agent de afanare - croscarmeloza sodica; agent de ingrosare - amidon; agent de glazurare - glazura farmaceutica, talc.....................q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tableta pe zi sau conform recomandarilor.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0758/15.02.2013

Detalii ale produsului..

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.