• -30%
BCAA SYN, 300 caps

BCAA SYN, 300 caps

Este un supliment alimentar cu aminoacizi esentiali (leucina, izoleucina si valina) si vitamine. Aminoacizii esentiali joaca un rol important in cresterea masei musculare si recuperarea dupa antrenamente fizice intense si imbunatatirea sintezei proteinelor

O portie ofera
-6g BCAA
-3g Leucina
-1,5g Izoleucina
-1,5g Valina

RXS170
104,30 lei 149,00 lei -30%
.

Descriere

Aminoacizii reprezinta constituentii de baza ai proteinelor. Alaturi de acestia, in constitutia proteinelor, in functie de sursa acestora, se pot afla si glucide, lipide sau minerale. Proteinele au numeroase roluri in organism: intra in constitutia enzimelor, sunt implicate in imunitate, in recunoasterea celulara, in transportul substantelor (ioni, apa) prin membrana celulara etc. Se gasesc in toate formele de viata (bacterii, ciuperci, plante, animale) si chiar si in entitatile considerate a fi la limita intre biotic si abiotic, virusurile.
Exista mai multe criterii de clasificare a aminoacizilor. Astfel, aminoacizii se pot clasifica si dupa natura catenei laterale (cu catena liniara, ramificata sau ciclica). Printre aminoacizii cu catena ramificata (cunoscuti in limba engleza ca BCAA) se numara si leucina, izoleucina si valina.
L-leucina reprezinta aproximativ 8% din totalul aminoacizilor care se gasesc in structurile proteinelor din organism, fiind al patrulea aminoacid, ca si concentratie, din tesuturile musculare scheletice.
L-leucina are numeroase efecte benefice asupra organismului, in special in cazul sportivilor de performanta. Contribuie la mentinerea nivelului de glucoza din sange si stimuleaza producerea hormonului de crestere. Se combina cu izoleucina si valina pentru a proteja masa musculara si a-i furniza energie, ajutand la cresterea nivelului de rezistenta si de energie. L-leucina conserva tesuturile musculare slabe si furnizeaza energie organismului aflat sub stres (de ex. in timpul activitatilor sportive), conserva glicogenul din muschi (glucoza depozitata in tesuturile musculare, utilizata pentru contractii musculare mai puternice), mentine echilibrul de azot si imbunatateste capacitatea de concentrare care poate scadea pe masura ce activitatea fizica devine mai intensa.
L-izoleucina este un izomer al leucinei. Este importanta in reglarea nivelului de glucoza din sange si ajuta la cresterea nivelului energetic al organismului. L-izoleucina contribuie la refacerea musculara dupa antrenamente si are rol important in metabolismul energetic.
L-valina este un aminoacid necesar pentru sistemul nervos si functiile cognitive. Este benefica in afectiunile musculare, contribuie la buna functionare a sistemului imunitar. Dar, poate ca cel mai mare beneficiu il aduce sportivilor de performanta, deoarece L-valina este esentiala pentru refacerea tesuturilor musculare si pentru metabolismul muschilor si, de asemenea, creste rezistenta in timpul efortului.
Acesti trei aminoacizi sunt considerati esentiali; prezenta lor in aceasta categorie este justificata de faptul ca nu pot fi sintetizati in organism, putand fi obtinuti doar prin aport alimentar.
Pentru sportivi, cei trei aminoacizi sunt importanti deoarece intervin in franarea catabolismului muscular, totodata contribuind si la sinteza proteinelor (anabolism), implicit la dezvoltarea masei musculare. In general, dupa exercitii fizice intense, organismul se afla intr-o stare catabolica (de descompunere a proteinelor din tesuturile musculare), avand un deficit de sinteza a proteinelor. O suplimentare cu aminoacizi cu catena ramificata inainte, in timpul sau dupa antrenamente poate ajuta la dezvoltarea si mentinerea masei musculare, imbunatatirea sintezei proteinelor si la accelerarea recuperarii in urma efortului.
Vitamina B6 (piridoxina) ajuta la eliberarea energiei si are rol in metabolismul normal al unor aminoacizi. De asemenea, joaca un rol cheie in metabolismul proteinelor si glicogenului, ambele fiind importante pentru mentinerea si dezvoltarea musculaturii. Pe langa acestea, contribuie la reducerea oboselii, fiind util in cazul unor exercitii fizice intense.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, consumati 3 capsule inainte de antrenament si 3 capsule dupa antrenament.

Atentie!

Consultati medicul inainte de a folosi acest produs daca urmati un tratament cu anticoagulante.

Notificat MS / CRSPT Seria AB / Nr. 1128 / 29.06.2015

 

Detalii ale produsului

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.