Proteinele din lapte sunt reprezentate in principal de cazeine, proteine din zer si diversele tipuri de albumine si globuline. O caracteristica a cazeinei este faptul ca se digera mai incet in comparatie cu proteinele din zer, ramanand in stomac un timp mai indelungat. Astfel se asigura organismului, si implicit muschilor, un flux constant de aminoacizi pentru o perioada mai lunga. Proteinele din zer, in schimb sunt digerate mai rapid, in comparatie cu cazeina.
Colagenul hidrolizat se remarca tocmai prin faptul ca proteinele ce alcatuiesc colagenul sunt supuse unui proces de hidroliza. In urma acestui proces, proteinele sunt descompuse partial, ceea ce inseamna ca digestia lor va fi mult mai rapida in comparatie cu cea a proteinelor din lapte, colagenul hidrolizat asigurand muschilor un flux de aminoacizi la un timp mai scurt dupa consum.
Cele doua tipuri de proteine au si un punct comun: contin aminoacizi esentiali, acei aminoacizi care se pot obtine exclusiv din alimente.
Informatii nutritionale - aroma Peanut Carame
Informatii nutritionale: 100 g / 50 g (1 baton)
Valoare energetica 1671 kJ (401 kcal) / 835 kJ (200 kcal)
Grasimi 18,6 g / 9,3 g
din care acizi grasi saturati 8,7 g / 4,3 g
Glucide 28,6 g / 14,3 g
din care zaharuri 4,6 g / 2,3 g
din care polioli 22,1 g / 11,1 g
Proteine 33,9 g / 16,9 g
Sare 0,6 g / 0,3 g
Notificat MS Nr. 3572 / 02.07.2020