SYN CREATINE MONOHYDRATE, 300g

CREATINE MONOHYDRATE SYN, 300g

Este un supliment alimentar ce contine 5 g de creatina monohidrata per portie si este recomandat persoanelor care doresc sa obtina cat mai repede o musculatura puternica, rezistenta, de lunga durata si recuperare rapida.

RXS288
43,00 lei
.

Descriere

SynTech
Creatine Monohydrate
    Energia este necesara pentru desfasurarea majoritatii proceselor care au loc in celulele din organism. In cazul celulelor animale, aceasta energie provine din substantele provenite din alimente, care poarta numele de nutrienti. Glucidele, lipidele si proteinele, denumite colectiv macronutrienti, reprezinta principala sursa de energie gasita in alimente. Dintre cele trei, primele doua se remarca in rolul lor de „combustibili”, glucidele gasindu-se in organism atat in sange (glucoza) cat si in anumite organe, e.g. ficat si muschi (glicogenul) iar lipidele fiind prezente, printre altele, in celulele numite adipocite, al caror rol este de a depozita lipidele pana in momentul in care este nevoie de ele.
    In cadrul proceselor catabolice, glucidele, lipidele si proteinele sunt descompuse in molecule mai mici, ajungand in final sa fie transformate in dioxid de carbon si apa. Energia chimica obtinuta ca urmare a acestor reactii este utilizata pentru sinteza unui compus numit acid adenozin trifosforic (abreviat ATP). Acest compus are un rol foarte important in metabolismul energetic, energia continuta in legaturile macroergice (cu un continut mare de energie) ale acestui compus fiind eliberata atunci cand acesta se descompune in acid adenozin difosforic (ADP) si fosfat anorganic. Energia astfel eliberata se utilizeaza pentru toate procesele care necesita un aport de energie, e.g. sinteza proteinelor si nu in ultimul rand contractia musculara.
    Celulele musculare contin formatiuni speciale care sunt responsabile de contractia musculara, componentele principale ale acestora fiind proteinele, e.g. actina si miosina. Modificarile structurale ale acestor proteine sunt responsabile de realizarea contractiei musculare, contractii care impreuna cu sistemul osos fac posibila miscarea. Pentru realizarea modificarilor structurale ale proteinelor din celula musculara este nevoie de energie; aici intervine ATP – ul care, prin descompunerea sa in ADP si fosfat anorganic furnizeaza energia necesara, energie care provine din glucidele, lipidele si intr-o masura mai mica proteinele gasite in alimente.
    ATP – ul nu este disponibil in cantitati nelimitate in celule, astfel ca urmare a unor exercitii intense nivelul acestuia poate sa scada, astfel scazand si energia disponibila muschilor. Exista insa mecanisme care asigura regenerarea ATP – ului din ADP. Aici intervine si creatina, sau mai exact forma fosforilata a acesteia, fosfocreatina.
    Creatina se gaseste in cantitati mici in creier, ficat, rinichi, insa 95% din creatina prezenta in organism se gaseste in muschii scheletici. In muschii scheletici, 40% din creatina este sub forma libera, iar 60% este sub forma de fosfocreatina. O persoana cu o masa corporala de 70 kg are in organism 120 – 140 g creatina.
    Fosfocreatina este implicata, impreuna cu ADP – ul in regenerarea ATP – ului in muschi, atunci cand nivelul acestuia scade. ATP – ul se poate sintetiza utilizand energia provenita din glucide sau lipide, lucru care se si intampla, dar pana ce aceste procese pot face posibila sinteza ATP – ului, fosfocreatina este responsabila de regenerarea ATP – ului in muschi, facand astfel posibila continuarea activitatii musculare chiar daca scade nivelul ATP.
    Astfel, avand in vedere implicarea sa in metabolismul energetic, suplimentarea cu creatina este utila sportivilor care doresc sa obtina cat mai mult de la antrenamentele lor, deoarece mareste performantele fizice in timpul exercitiilor fizice intense succesive de scurta durata.
    Suplimentul alimentar Creatine Monohydrate fabricat de SynTech contine creatina monohidrat ca ingredient unic, fiind disponibil sub forma de pulbere.


Creatine Monohydrate
Pulbere. Cantitate neta 300 g
Supliment alimentar cu creatina

Ingrediente active per masura (5 g):
Creatina monohidrat    5 g
Poate contine urme de lapte, gluten, soia, ou, arahide si diverse tipuri de nuci si seminte.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, amestecati 1 masura de pulbere (5 g) cu     250 ml apa. In perioada de incarcare, consumati 4 masuri de pulbere per zi la intervale regulate timp de 5 zile. Faza de mentinere: incepand din ziua a 6-a, consumati 1 masura de pulbere per zi.

Atentie!
Nu se administreaza femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu afectiuni renale sau copiilor. Consultati medicul inainte de a folosi acest produs daca urmati un tratament cu anticoagulante.

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1506 / 09.08.2017

Detalii ale produsului

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.