CALIVITA SHARK AID, 90tab

CALIVITA SHARK AID, 90tab

Shark Aid este un supliment alimentar care contine cartilaj de rechin, contribuind in mod eficient la functionarea sanatoasa a articulatiilor. Cartilajul de rechin este bogat in substante care se regasesc si in cartilajele umane, cum este sulfatul de condroitina, care, printre altele, este cunoscut pentru efectul sau anti-inflamator.

GS_FL0017
137,89 lei
.

Descriere

Shark Aid

Este recunoscut faptul ca rechinul este una din cele mai vechi vietuitoare pe scara filogenetica, o adevarata "fosila vie", avand o morfologie nemodificata de 400 de milioane de ani. Rechinii sunt vietuitoare cu o constitutie simpla, al caror organism este adaptat la maxim pentru supravietuirea in conditii foarte dificile. Tesutul cartilaginos este reprezentativ in cadrul scheletului, totalizand 6 - 8% din greutatea corporala. De asemenea, rechinii poseda si un sistem imunitar deosebit de eficient. Rechinii nu dorm niciodata. In patologia rechinului nu se intalnesc deloc tumorile maligne. Fiind considerat de catre oceanologi un organism perfect, pe buna dreptate se pune intrebarea: "In ce consta secretul rechinilor?".
Intr-un studiu publicat in 1983, doi cercetatori renumiti de la Massachusetts Institute of Technology au demonstrat ca in cartilajul de rechin se afla substante care inhiba dezvoltarea retelei sanguine ce asigura nutritia tumorilor, impiedicand astfel proliferarea lor. William Lane, un cunoscut cercetator american al vietii marine si un adept al alimentatiei sanatoase, a publicat in 1993 o carte cu titlul "Rechinii nu se imbolnavesc de cancer", in care a adunat laolalta toate cunostintele existente in prezent pe aceasta tema.
Biochimistul Carl Luer din Sarasota - Florida a descoperit in cartilajul de rechin 6 - 7 tipuri de proteine care inhiba dezvoltarea retelei vasculare, actionand ca substante antiangiogenetice. Dr. Patricia D'Amore a studiat rolul hotarator al retelei vasculare in dezvoltarea tumorilor metastatice, fapt confirmat si de un grup de medici din Boston, precum si de dr. Noel Weidner printr-un studiu publicat in 1991 in revista The New England Journal of Medicine. In cartea sa, dr. Lane subliniaza rezultatele incurajatoare obtinute prin introducerea cartilajului de rechin in terapia bolnavilor de cancer din Costa Rica si Mexic.
Dr. Prudden, unul dintre pionierii cercetarilor in acest domeniu, a descoperit ca anumite glucide ce intra in compozitia cartilajului de rechin, denumite mucopolizaharide, au, pe langa rolul imunomodulant, si un efect antiinflamator. Dr. Serge Orloff, specialist reumatolog de la Institutul Jules Bordet din Bruxelles, a administrat cartilaj de rechin in tratamentul bolnavilor cronici, tentativa soldandu-se cu rezultate deosebit de favorabile. De altfel, acest tratament este utilizat de mai multi ani si in traumatismele articulare ale sportivilor si pentru cei care practica body building.
S-a dovedit cu certitudine ca extractul de cartilaj de rechin nu este toxic, indiferent de doza utilizata. Animalele bolnave de cancer pe care s-a experimentat acest extract au trait mai mult sau chiar s-au insanatosit, iar cele care nu au primit acest preparat au decedat.
Concluzia fireasca a acestor realitati este ca extractul de cartilaj de rechin este deosebit de eficient in profilaxia cancerului si in terapia unor boli cronice, cum ar fi cele reumatice, psoriazisul, precum si in retinopatia diabetica.
Cartilajul de rechin este un adjuvant important in terapia tumorilor maligne. Deoarece are efect antiinflamator si imunomodulator, se recomanda si in cazul artropatiilor acute si cronice (reumatism), traumatismelor osteoarticulare, bolilor autoimune si de sistem, psoriazisului si retinopatiei diabetice.

Atentie! Consumul cartilajului de rechin nu poate substitui tratamentul chirurgical, citostatic si radioterapia in cazul bolii canceroase. Utilizarea este recomandata numai in paralel cu acestea sau in urma lor. Pe toata durata terapiei cu acest produs se recomanda o supraveghere medicala stricta. Se interzice categoric administrarea acestor preparate la gravide, la cei care au suferit fracturi osoase sau infarct miocardic. Utilizarea lor se recomanda doar dupa 5-6 saptamani de la accident sau de la interventiile chirurgicale.

Shark Aid
Supliment alimentar cu cartilaj de rechin
90 tablete Cantitate neta 102,9 g

Ingrediente active per tableta:
Cartilaj de rechin 750 mg

Alte ingrediente: stabilizatori - carbonat de calciu, celuloza microcristalina; antiaglomerant – acid stearic; agent de incarcare – croscarmeloza sodica; acidifiant – sulfat de sodiu; antiaglomerant – stearat de magneziu; agent de ingrosare – amidon; agenti de glazurare – glazura farmaceutica, talc.....................q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, cate 2 tablete, inainte de mese, de 3 ori pe zi sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0766/ 20.02.2013.

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews