• -25%
BETA ALANINE 300g,  SYN

BETA ALANINE 300g, SYN

SYNTECH Beta Alanine 300 g - 11/2020

Suplimentul alimentar Beta Alanine fabricat de SynTech este disponibil sub forma de pulbere, avand ca unic ingredient activ beta alanina.

Ingrediente active per jumatate de masura de pulbere (2,5 g):
Beta alanina    2,5 g

RXS415
40,50 lei 54,00 lei -25%
.

Descriere

SynTech
Beta Alanine
In timpul exercitiilor fizice, muschii consuma diversi „combustibili”, e.g. glucide sau lipide, pentru a produce energia necesara contractiilor musculare. Ca rezultat al proceselor metabolice care au loc, pe langa energie mai rezulta si alti compusi, unii dintre acestia fiind acizi (e.g. acidul lactic). Crearea unui mediu acid in muschi afecteaza activitatea acestora, ducand la aparitia oboselii si scaderea performantei.
Exista mai multe mecanisme care au rolul de a mentine un pH relativ constant in muschi, pentru ca acestia sa-si poata „desfasura” activitatea. Printre substantele care amelioreaza mediul acid creat in urma efortului muscular se numara si dipeptida numita carnosina.
Carnosina este compusa dintr-un rest de histidina si un rest de beta alanina – singurul beta aminoacid gasit in natura, toti ceilalti fiind alfa aminoacizi. Carnosina se gaseste in muschi, fiind sintetizata pornind de la cei doi precursori, histidina si beta alanina, cu ajutorul enzimei numite carnosin sintetaza.
Multumita efectelor sale, carnosina este utila celor care doresc sa intarzie instalarea oboselii. Totusi, produsele create pentru atingerea acestui scop nu contin carnosina in sine, ci unul din precursorii acesteia, beta alanina, fapt motivat de procesele care au loc la nivelul aparatului digestiv.
Ca si ceilalti compusi constituiti din resturi de aminoacizi, in speta proteinele, dipeptida carnosina este descompusa in cei doi aminoacizi constituenti de enzimele proteolitice gasite in tubul digestiv, astfel nu poate sa ajunga intacta in circulatia sanguina si apoi in muschi. Micile cantitati care pot ajunge in sange sunt descompuse de enzima numita carnosinaza.
Astfel, pentru a mari cantitatea de carnosina din muschi, este de preferat administrarea beta alaninei. Aceasta este absorbita la nivelul tubului digestiv si transportata la muschi, unde are loc sinteza carnosinei. S-a constatat ca printr-un aport suplimentar de beta alanina se poate mari concentratia de carnosina din muschi si prin aceasta se poate intarzia aparitia oboselii si „caderii” fizice, ducand astfel la cresterea capacitatii de lucru a muschilor si deci a performantelor.
Suplimentul alimentar Beta Alanine fabricat de SynTech este disponibil sub forma de pulbere, avand ca unic ingredient activ beta alanina.

Beta Alanine
Pulbere. Cantitate neta 300 g
Supliment alimentar cu beta alanina

Ingrediente active per jumatate de masura de pulbere (2,5 g):
Beta alanina    2,5 g
Alte ingrediente: antiaglomerant - dioxid de siliciu.......q.s.
Poate contine urme de lapte, gluten, soia, ou, arahide si diverse tipuri de nuci si seminte.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, amestecati jumatate de masura de pulbere  (2,5 g) cu 250 ml apa sau sucul favorit. In zilele in care va antrenati consumati jumatate de masura de pulbere cu micul dejun sau pranzul si jumatate de masura de pulbere cu 20 de minute inainte de antrenament. In zilele in care nu va antrenati consumati jumatate de masura de pulbere cu micul dejun sau pranzul.

Atentie!
Beta Alanine poate produce furnicaturi temporare usoare care sunt inofensive. Consultati medicul inainte de a folosi acest produs daca urmati un tratament cu anticoagulante.

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1885 / 05.03.2019

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews