• -15%
BCAA&GLUTAMINE SYN 20G

BCAA&GLUTAMINE SYN 20G

BCAA & Glutamine contine aminoacizi cu catena ramificata (leucina, izoleucina, valina) si glutamina, importanti pentru functionarea optima a muschilor. Este o bautura ''intra workout''care poate fi luata inainte, in timpul si dupa antrenament, preferata de sportivii care doresc sa adauge aminoacizi in bauturile lor, fara carbohidrati.
O portie ofera:
- 6,5 g BCAA in raport 8: 1: 1 
 5,2 g leucina
 0,65 g izo-leucina
 0,65 g valina
- 2g L-Glutamina

Aroma
RXS412
3,83 lei 4,50 lei -15%
.
Time left

Descriere


BCAA & Glutamine    Aminoacizii sunt substante gasite in toate formele de viata, de la bacterii, alge, plante pana la animale si oameni; se gasesc si in constitutia virusurilor. Fiecare forma de viata isi procura aminoacizii necesari intr-un mod propriu, in functie de natura ei: plantele produc aminoacizi pornind de la azotul gasit in sol dar si dioxidul de carbon din aer, animalele obtin aminoacizi prin procesul de digestie a alimentelor consumate, proces in cadrul caruia aminoacizii sunt „eliberati” din proteine, care pot fi considerate ca „lanturi” lungi de aminoacizi, fiecare aminoacid fiind un ochi al lantului. Virusurile neavand un metabolism propriu, dar avand nevoie de aminoacizi pentru a-si „construi” capsida care le protejeaza acidul nucleic, „conving” celula lor gazda sa obtina si sa asambleze ea proteinele din capsida.
    Astfel, toate formele de viata au nevoie de aminoacizi; explicatia acestui fapt se gaseste in rolul important pe care il joaca proteinele, acele lanturi lungi de aminoacizi, in functionarea organismelor. Proteinele intra in constitutia enzimelor, catalizatorii reactiilor biochimice ce au loc in organism; fara enzime este greu de imaginat cum ar fi posibila viata, daca toate procesele metabolice s-ar desfasura aleator si haotic. Proteinele se gasesc si in membrana celulara, unele dintre ele actionand ca transportori, aducand substante din mediul extracelular, respectiv eliminand substante din celula, cum ar fi ionii de sodiu, potasiu (pompa de sodiu si potasiu) sau apa (aquaporinele). Tot proteinele sunt implicate si in stabilizarea acizilor nucleici din celule (histonele) si mentinerea formei celulelor (citoscheletul). Nu in ultimul rand, proteinele (actina si miosina) reprezinta componente majore ale celulelor musculare, fiind responsabile, alaturi de alti factori, de contractiile musculare.
    Pentru mentinerea si cresterea masei musculare, unul din factorii hotaratori il reprezinta aportul de aminoacizi, fie sub forma de aminoacizi liberi, cum ar fi glutamina sau leucina, fie sub forma de proteine sau hidrolizate proteice (lactalbumine, lactoglobuline, cazeine, ovalbumine), fiecare din aceste forme avand avantajele sale. Aminoacizii liberi nu mai trebuie digerati, proces care trebuie sa aiba loc in cazul proteinelor, ci pot fi absorbiti direct, ajungand mai repede in sange si mai departe in muschi. In constitutia organismelor vii se gasesc aproximativ 20 de aminoacizi, fiecare dintre acestia avand functii variate.
    BCAA & Glutamine produs de SynTech este un supliment alimentar ce contine aminoacizi cu catena ramificata (leucina, izoleucina, valina) si glutamina, importanti pentru functionarea optima a muschilor.
    L-leucina reprezinta aproximativ 8% din totalul aminoacizilor care se gasesc in structurile proteinelor din organism, fiind al patrulea aminoacid, ca si concentratie, din tesuturile musculare scheletice. L-leucina are numeroase efecte benefice asupra organismului, in special in cazul sportivilor de performanta. Se combina cu izoleucina si valina pentru a proteja masa musculara si a-i furniza energie, ajutand la cresterea nivelului de rezistenta si de energie. L-leucina conserva tesuturile musculare slabe si furnizeaza energie organismului aflat sub stres (de ex. in timpul activitatilor sportive), conserva glicogenul din muschi (glucoza depozitata in tesuturile musculare, utilizata pentru contractii musculare mai puternice), mentine echilibrul de azot si imbunatateste capacitatea de concentrare care poate scadea pe masura ce activitatea fizica devine mai intensa.
    L-izoleucina este un izomer al leucinei. Este importanta in reglarea nivelului de glucoza din sange si ajuta la cresterea nivelului energetic al organismului. L-izoleucina contribuie la refacerea musculara dupa antrenamente si are rol important in metabolismul energetic.
    L-valina este un aminoacid necesar pentru sistemul nervos si functiile cognitive.       L-valina este esentiala pentru refacerea tesuturilor musculare si pentru metabolismul muschilor si, de asemenea, creste rezistenta in timpul efortului.
    L-glutamina este aminoacidul liber care se afla in cea mai mare cantitate in sange si in celulele musculare. Reprezinta  61% din totalul de aminoacizi prezenti in celulele musculare. In structura sa exista doua grupari aminice (cu azot) dintre care unul se elibereaza usor si astfel este principalul “caraus” al azotului in celule. Se cunoaste faptul ca 35 % din azotul care accede in celula musculara este transportat de glutamina. Azotul, odata ajuns in celule, va fi utilizat in procesele de sinteza si crestere. L-glutamina este utila in special in faza de recuperare dupa antrenament.
    BCAA & Glutamine este un produs care poate fi consumat inainte, in timpul sau dupa antrenament, multumita aportului de aminoacizi pe care il aduce. Este disponibil sub forma de pulbere, cu aroma de portocale, ceai cu lamaie, zmeura respectiv lamaie.


Ingrediente active per masura de pulbere (10 g):
L - leucina    5,2 g
L - izoleucina    0,65 g
L - valina    0,65 g
L - glutamina    2 g

Alte ingrediente: maltodextrina; corector de aciditate - acid citric; aroma; indulcitor - acesulfam de potasiu, sucraloza; colorant - beta caroten, rosu de sfecla; emulgator - lecitina din floarea-soarelui; aroma naturala.................q.s.
Nu contine nuci ca ingrediente, dar poate contine urme de arahide si diverse tipuri de nuci si seminte. Poate contine gluten, oua, soia.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, amestecati 1 masura de pulbere (10 g) cu 250 ml apa. Consumati inaintea, in timpul sau dupa antrenament.

Atentie!
Consultati medicul inainte de a folosi acest produs daca urmati un tratament cu anticoagulante.

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1638 / 15.03.2018

Detalii ale produsului

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.