CALIVITA D DROPS, 30ml

CALIVITA D DROPS, 30ml

Conform estimarilor, deficienta de vitamina D afecteaza 70 % din populatie. Organismul uman sintetizeaza cea mai mare parte a cantitatii de vitamina D prin expunere la lumina solara. Noi am extras vitamina D3, agentul activ din D-drops, din ficat de cod si i-am adaugat arome naturale. Dozarea sa este simpla si poate fi administrat amestecat in mancare sau bauturi. Forma sa lichida asigura necesarul de vitamina D pentru intreaga familie.

GS_CV0246
97,75 lei
.

Descriere

Vitamina D este o vitamina liposolubila care se gaseste in mod natural in foarte putine alimente, in altele este adaugata sau mai poate exista sub forma de suplimente alimentare. De asemenea, este produsa endogen atunci cand razele ultraviolete ale soarelui vin in contact cu pielea, declansand transformarea provitaminei D in vitamina D.
Au fost descoperite cinci forme chimice de vitamina D, insa doar doua dintre ele par a avea un rol in organismul uman: vitamina D2 (ergocalciferolul) si vitamina D3 (colecalciferolul). Cercetari recente au scos insa la iveala faptul ca organismul reactioneaza diferit la cele doua forme si ca vitamina D3 este convertita in forma sa activa mult mai eficient de catre organism.
Vitamina D joaca numeroase roluri vitale in organism, fiind singura vitamina pe care organismul nostru este capabil sa o produca dupa expunerea la soare a pielii noastre. Insa nu toate expunerile la soare sunt la fel de eficiente in acest sens, absorbtia razelor solare fiind influentata de mai multi factori: localizarea geografica, varsta sau pigmentarea pielii. In general, persoanele in varsta, precum si cele cu pielea inchisa la culoare au un nivel scazut de vitamina D.
La multe persoane, simptomele deficientei de vitamina D sunt foarte subtile: dureri ale oaselor, slabiciune musculara. Dar chiar si fara existenta unor simptome, o cantitate insuficienta de vitamina D poate reprezenta riscuri pentru sanatate. Un nivel scazut de vitamina D in sange poate fi asociat cu risc crescut de deces din cauza afectiunilor cardiovasculare, tulburari cognitive la persoanele in varsta, astm bronsic sever la copii, cancer.
Cercetarile sugereaza ca vitamina D ar putea fi benefica, alaturi de medicatia specifica, in unele afectiuni, cum ar fi diabetul de tip 1 si 2, hipertensiunea arteriala, intoleranta la glucoza si scleroza multipla.
Motivele deficientei de vitamina D pot fi multiple: un aport insuficient pentru organism, expunere insuficienta la lumina soarelui, o piele de culoare inchisa (melanina, pigmentul din piele, reduce capacitatea de sinteza a vitaminei D), rinichii nu pot converti vitamina D in forma sa activa, tractul digestiv nu poate absorbi in mod adecvat vitamina D, obezitatea.
Vitamina D ajuta la fixarea calciului in oase, la mentinerea concentratiei normale de calciu in sange si contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular. Vitamina D este foarte importanta in special in timpul sarcinii si al copilariei, fiind necesara pentru mineralizarea normala a oaselor si dintilor si pentru a preveni rahitismul. De asemenea, vitamina D are rol important in absorbtia, la nivel intestinal, a nutrientilor, inclusiv a calciului si fosforului, ceea ce asigura oase sanatoase si un sistem imunitar puternic. Vitamina D regleaza tensiunea arteriala, reduce stresul, amelioreaza durerile corporale si reduce spasmele musculare, infectiile respiratorii, ajuta in diferentierea celulelor, in combaterea depresiei. Cercetatorii au descoperit ca vitamina D are un rol crucial in activarea abilitatii sistemului imunitar de a recunoaste si a lupta cu patogenii si de a sustine functionarea sistemului nervos.
Vitamina D poate fi utilizata si ca adjuvant in unele terapii (tumorale, a osteoporozei).


D-drops liquid vitamin D
Supliment alimentar cu vitamina D
Lichid. Cantitate neta 30 ml

Ingrediente active per 0,1 ml (3 picaturi):
Trigliceride cu catena medie 95 mg
Vitamina D3 30,00 mcg (1200 U.I.)

Alte ingrediente: apa deionizata; aroma naturala de portocale; ulei esential de lamaie........q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar pentru adulti, 3 picaturi pe zi dizolvate in bautura favorita. In cazul copiilor cu varsta sub 10 ani se recomanda doar 2 picaturi pe zi.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB Nr. 1413 / 07.03.2017

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews