CALIVITA ENERGY AND MEMORY, 90tab

CALIVITA ENERGY AND MEMORY, 90tab

Energy & Memory este un supliment alimentar complex cu efecte stimulatoare, care contine cafeina naturala din guarana, lecitina, vitamine pentru stimularea activitatii fizice si mentale, minerale si antioxidanti. Am creat acest produs pentru cei ce prefera sa aleaga metode naturale pentru a-si mentine nivelul de performanta si concentrare in perioadele de tensiune fizica sau mentala.

GS_CV0258
101,20 lei
.

Descriere

Produsul Energy & Memory, fabricat de California® Fitness, este un supliment alimentar care imbunatateste functiile cognitive si de concentrare. Contine extracte de plante, vitamine, minerale s.a. care, prin actiunea lor sinergica, invioreaza psihic si fizic.
Colina este o pseudovitamina din familia vitaminelor B. Fiind un constituent important al membranei celulare, are practic functii in toate procesele organismului. Este o substanta lipotropa care participa la transportul lipidelor in organism si poate reduce acumularea grasimilor in ficat. Colina poate fi sintetizata si in organism din aminoacidul metionina, vitamina B12 si acidul folic. Se gaseste in lecitina ca fosfatidil colina.
Colina este un neurotransmitator care, prin cresterea concentratiei acetilcolinei din creier, contribuie la imbunatatirea activitatii cerebrale si a capacitatii de activitate psihica.
Lecitina contine atat colina, cat si inozitol. Este un component vital al neuronilor, protejandu-i fata de substantele nocive. De asemenea, creste capacitatea de oxigenare a creierului. Din aceste considerente, imbunatateste functiile de memorare, atat la tineri, cat si la cei varstnici.
Guarana (Paullinia cupana) este una dintre cele mai cunoscute plante din Brazilia si Uruguay. A fost introdusa in Europa (Franta) in anul 1817 si descrisa in acelasi an de catre Gassicourt. Numele ei deriva de la Guaranis, un trib de indieni din America de Sud, care o utilizau pentru prepararea diferitelor mancaruri. Compozitia sa chimica a fost studiata prima oara in 1826 de catre Th. Martius, care a descoperit in ea substanta numita “guaranina”. Guaranina este principala substanta biologic-activa din guarana.
Asemanarea guaraninei cu cofeina a devenit cunoscuta in urma cercetarilor efectuate de catre Berhemot si Deschastelus.
Datorita continutului crescut intr-o substanta similara cofeinei, guarana se mai numeste si “cola braziliana”. Contine de 2-3 ori mai multa cofeina decat cafeaua sau ceaiul, fara a prezenta efectele secundare ale acesteia. Are aceeasi compozitie chimica ca si cofeina, teina si teobromina – si aceleasi actiuni fiziologice: stimuleaza sistemul nervos central, reduce oboseala, intarzie somnul, creste rezistenta in activitati suprasolicitante si imbunatateste reflexele conditionate, creste ritmul metabolismului, reduce senzatia de foame, este un diuretic slab, are efect benefic in artrite, neplacerile care insotesc menstruatia sau epuizarea care urmeaza dupa petreceri.
Vitamina C (in special cu bioflavonoizi) este un antioxidant deosebit de eficient, necesar in fiecare zi. Printre altele, participa la regenerarea capilarelor sanguine.
Vitamina E este un antioxidant care ne protejeaza impotriva diferitelor substante toxice. Daca organismul dispune de vitamina E in cantitati optime, utilizarea oxigenului este maxima si, din aceste considerente, este vitala in protejarea plamanilor.
Magneziul este considerat un biomineral cu rol de aparare a organismului impotriva stresului. Intervine in functionalitatea sistemului nervos, prevenind si starile depresive.
Zincul este componenta a numeroase enzime care intervin in diferite procese metabolice. Un permanent aport exogen de zinc este necesar deoarece organismul utilizeaza destul de rapid zincul disponibil din punct de vedere biologic. Rolul cel mai important al zincului este acela de a participa in sinteza acizilor nucleici, acizi vitali in diviziune, regenerare si dezvoltare celulara. Prin aceasta, se explica rolul zincului in crestere, dezvoltare si fertilitate. Zincul poate interveni si in neutralizarea diverselor substante nocive. Se cunoaste faptul ca inhiba absorbtia plumbului si cadmiului, reducand astfel actiunea toxica a acestor metale grele prezente in aerul poluat si uneori in apa potabila.
Concentratiile cele mai crescute de zinc in organism se gasesc in ochi, avand rol in activarea vitaminei A, cu importanta in vederea nocturna, imbunatatind si capacitatea de distingere a culorilor.
Seleniul functioneaza sinergic cu glutationul, vitamina A, vitamina C si cu alti antioxidanti din organism. Prin actiunea seleniului, organismul poate utiliza la maximum oxigenul, iar impreuna cu zincul, reduce absorbtia unor metale grele (mercur, plumb, cadmiu).
Deoarece produsul Energy & Memory invioreaza pshic si fizic, se recomanda: persoanelor care desfasoara o munca intelectuala ce necesita o mare atentie si putere de concentrare; elevilor si studentilor in perioada examenelor; celor care ocupa functii de raspundere si sunt expusi stresului; persoanelor care desfasoara o munca fizica sustinuta; sportivilor; celor care desfasoara activitati fizice sistematice.

Energy & Memory
Supliment alimentar cu vitamine, minerale si extracte de plante
90 tablete. Cantitate neta 82,98 g

Ingrediente active per tableta :
Colina 200,0 mg
Guarana (std. 22% cofeina) 100,0 mg
Lecitina (soia) 100,0 mg
Vitamina C 60,0 mg
Magneziu 50,0 mg
Vitamina E 10,0 mg
Zinc 5,0 mg
Seleniu 20,0 mcg

Alte ingrediente: stabilizator – celuloza microcristalina; antiaglomeranti – acid stearic, dioxid de siliciu; colorant – carbonat de calciu; antiaglomerant – stearat de magneziu; agenti de glazurare – glazura farmaceutica, talc...................q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 3x1 tablete pe zi sau conform recomandarilor.
A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB /nr. 0366/ 21.05.2010

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews