CALIVITA IRON PLUS, 100tab

CALIVITA IRON PLUS, 100tab

GS_CV0180
47,14 lei
.

Descriere

Fierul este unul dintre elementele indispensabile vietii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale.
Fierul nu este sintetizat in organism si de aceea este necesar un aport exogen corespunzator realizat atat prin consumul unor alimente cu continut bogat in fier (din care doar 2-10% se absoarbe), cat si prin utilizarea suplimentelor alimentare.
Fierul este necesar in procesele de oxidoreducere, de acest element depinzand in cea mai mare masura cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, musculatura si alte tesuturi. Fierul contribuie la dezvoltarea fizica generala, la stimularea imunitatii si ameliorarea semnelor de oboseala. Este utilizat in profilaxia si tratamentul anemiei provocate de carenta de fier si ajuta la regenerarea epidermului.
Femeile pierd in fiecare luna de doua ori mai mult fier decat barbatii. Organismul gravidei necesita, de asemenea, o cantitate dubla de fier. In general, necesarul zilnic de fier al femeilor este de 15 mg, dar, in cazul gravidelor si al mamelor care alapteaza, aceasta cantitate ajunge pana la 50 mg. O alimentatie rationala contine circa 6 mg de fier la 100 calorii, fiind imposibil ca o gravida sa consume zilnic o cantitate de alimente capabila sa-i asigure necesarul zilnic de fier. 10-50% dintre sugari, copii, adolescenti, femei in varsta si sportive prezinta carente de fier. La copii, semnele carentei de fier se manifesta prin scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei, ducand la reducerea treptata a nivelului intelectual.
Carenta de fier poate determina, de asemenea, fragilitatea parului si a unghiilor, descuamarea tegumentelor, stari de oboseala si ameteli.
Un aport suplimentar de fier este necesar si la persoanele care consuma cantitati mari de cafea si ceai. Capacitatea de absorbtie a fierului de catre organism este diminuata si de fosfolipidele din oua, de fitatii din graul macinat.
Administrarea fierului este recomandata cel mai frecvent sub forma de chelati (compus rezultat din combinarea unui metal cu un aminoacid). Mineralele ajunse in organism prin intermediul suplimentelor alimentare, sub forma chelatata cu aminoacizi, se absorb cu o eficienta de 3-10 ori mai mare decat mineralele sub forma anorganica si cele care nu intra in compozitia unor chelati.
Atentie! Desi absorbtia fierului la omul sanatos este strict controlata, aportul prelungit si in cantitati mari al acestuia poate duce la acumulari masive in organism, cauzand boala denumita hemosideroza. Este recomandabil ca, inainte de inceperea unui tratament de suplimentare cu fier, gravidele si femeile care alapteaza sa consulte medicul curant. In cazul barbatilor care consuma polivitamine complexe, suplimentarea cu fier se recomanda numai in situatii de carenta cronica. Preparatele organice de fier se pot consuma concomitent cu vitamina E, in aceasta situatie, ambele produse pastrandu-si eficacitatea. In cazul bolilor reumatismale, micozelor si herpesului cronic, utilizarea fierului scade, fiind necesar un aport mai crescut de fier. Conform unor informatii publicate in anul 1988 in Journal of Orthomolecular Medicine, nu se recomanda consumul de fier in cursul infectiilor, deoarece favorizeaza multiplicarea microbilor. In aceasta situatie, organismul nu este capabil sa utilizeze fierul si il depoziteaza doar. Suplimentarea cu fier a carentei se va face doar dupa scaderea febrei si incetarea infectiei. Multivitaminele, insa, se pot folosi.

Iron Plus
Supliment alimentar cu fier si vitamina C
100 tablete. Cantitate neta 16,03 g

Ingrediente active per tableta:
Vitamina C 30 mg
Fier 14 mg
Complex de bioflavonoide din citrice 10 mg

Alte ingrediente: stabilizatori - celuloza microcristalina; antiaglomeranti - dioxid de siliciu, stearat de magneziu...............q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%


Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tableta pe zi sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Notificat MS/CRSPT Seria AB / Nr. 0697/30.10.2012

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews