CALIVITA LIVER AID, 100caps

CALIVITA LIVER AID, 100caps

GS_CV0198
177,67 lei
.

Descriere


Ficatul, considerat si ,,bucataria magica” a organismului, indeplineste numeroase functii: este centrul metabolismului glucidic, lipidic si protidic, are un rol important in reglarea glicemiei (nivelul glucozei din sange) si in metabolismul colesterolului (descompunerea colesterolului in acizi biliari). Acizii biliari sunt indispensabili in asimilarea grasimilor. Sinteza si catabolismul aminoacizilor se desfasoara, partial, tot in ficat. Ficatul poate sintetiza si anumite proteine (de exemplu hormoni si anumiti factori de coagulare). Tot aici sunt neutralizati metabolitii toxici rezultati din procesele metabolice sau ajunsi in organism prin aport alimentar.
In perioada fetala, ficatul este un organ hematoformator (formarea sangelui). Dupa nastere, vitamina B12 depozitata in ficat accelereaza formarea globulelor rosii. Cantitatile crescute de cupru si fier din ficat asigura sinteza hemoglobinei. Din aceste motive, bolile hepatice sunt insotite intotdeauna de o anumita anemie. In ficat se realizeaza si transformarea beta-carotenului in vitamina A.
Tulburarile functionale care insotesc bolile hepatice influenteaza desfasurarea normala a proceselor amintite mai sus, dar simptomele clinice apar foarte tarziu si doar in cazurile in care leziunile hepatice sunt grave. Tesutul hepatic intact poate suplini functiile tesutului lezat, dar aceasta nu inseamna ca ficatul este sanatos.
Organismul vine zilnic in contact cu numerosi factori nocivi care pot determina leziuni hepatice cronice. Printre acesti factori se afla si medicamentele (administrarea timp indelungat a unor antibiotice duce la leziuni ale ficatului) s.a. Se cunoaste si efectul nociv al consumului de alcool asupra ficatului. De asemenea, sunt frecvente si hepatitele produse de diverse virusuri. Starile de dependenta (alcoolica, medicamentoasa etc.), intoxicatiile sau alte afectiuni hepatice de alta natura, determina perturbarea proceselor metabolice desfasurate in ficat si pot duce la dezvoltarea steatozei, urmata de ciroza. Apar tulburari in ureogeneza, avand ca si consecinta cresterea nivelului de amoniac in sange (amoniemie). Valorile deosebit de mari ale amoniemiei conduc la forme grave de intoxicatii, cu afectarea metabolismului energetic si a activitatii cerebrale. Din aceste motive, amoniemia trebuie mentinuta in limite normale.
Avand in vedere faptul ca organismul uman este deseori expus agresiunii unor agenti nocivi care afecteaza ficatul, este indicata folosirea unor produse hepatoprotectoare, cum este Liver Aid.
Aminoacizii din compozitia produsului Liver Aid, in special metionina, neutralizeaza metabolitii toxici din organism (de exemplu, radicalii liberi), asigurand astfel o buna functionare a celulei hepatice. Radicalii liberi pot fi neutralizati si de L-cisteina, administrata concomitent cu alti antioxidanti (de exemplu, seleniu). L-cisteina protejeaza celulele hepatice fata de actiunea daunatoare a unor radiatii, creste capacitatea de aparare a ficatului si a creierului fata de actiunea nociva a alcoolului si fumului de tigara. Asociata cu arginina, asigura functia de detoxificare a ficatului. Arginina si ornitina contribuie la eliminarea amoniacului format in organism. Actiunea hepatoprotectoare a argininei si ornitinei este indispensabila in zilele noastre, cand mediul inconjurator este din ce in ce mai poluat, cand oamenii consuma medicamente fara a se gandi la efectele secundare date de acestea, cand numarul persoanelor care consuma alcool creste de la o zi la alta. Cromul si carnitina, componente ale produsului Liver Aid, prin actiunea lor lipolitica, asigura desfasurarea normala a proceselor metabolice din ficat.
Putem concluziona ca Liver Aid este un supliment alimentar care protejeaza ficatul. Consumand sistematic acest produs, omul modern isi va mentine starea de sanatate. De asemenea, poate fi utilizat ca adjuvant al tratamentului medicamentos, in cazul unei boli hepatice cronice.

Liver Aid
100 capsule Cantitate neta 101,9 g
Supliment alimentar cu aminoacizi, minerale si extract de silimarina

Ingrediente active per capsula:
L-arginina 100 mg
L-cisteina 100 mg
L-ornitina 100 mg
Metionina 100 mg
Acid alfa-cetoglutaric 100 mg
Extract de silimarina 60 mg
L-carnitina 50 mg
Colina 25 mg
Acid alfalipoic 12,5 mg
Crom 25 mcg
Seleniu 10 mcg

Alte ingrediente: gelifiant - gelatina; stabilizator - celuloza microcristalina; agent de umplere – faina de orez; antiaglomeranti – acid stearic, stearat de magneziu, dioxid de siliciu..............q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 3-6 capsule pe zi sau conform recomandarilor.

Notificat MS/CRSPT Seria AB Nr. 1016/28.04.2014

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews