CALIVITA MEGA B COMPLEX, 100tab

CALIVITA MEGA B COMPLEX, 100tab

Complexul Mega B Complex contribuie la sanatatea pielii, a membranelor mucoase si a sistemului imunitar si stimuleaza functionarea sanatoasa a sistemului nervos. Cu o concentratie ridicata din aproape toate vitaminele B si cu eliberare treptata va poate ajuta sa va mentineti prospetimea mentala.

GS_FL0078
159,85 lei
.

Descriere

MEGA B-COMPLEX

Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina H (biotina), acidul para-aminobenzoic (PABA), colina si inozitolul. Toti acesti compusi vitaminici isi exercita efectele biochimice si fiziologice specifice in mod sinergic, intr-o stransa interdependenta. Deoarece vitaminele complexului B sunt solubile in apa, preparatele moderne cu absorbtie intestinala lenta (retard) sunt preferate deoarece asigura o concentratie sanguina constanta pentru un timp mai indelungat.
Este foarte putin cunoscut faptul ca unele simptome, cum ar fi caderea si incaruntirea prematura a parului, matreata, deshidratarea pielii, friabilitatea unghiilor, pot fi ameliorate doar prin asigurarea unui aport suficient de vitamine B, fara a se utiliza sampoane sofisticate sau creme extrem de scumpe.
Vitamina B1 (tiamina) are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. In stare naturala, se gaseste in cereale si drojdie. Este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece are efecte benefice asupra activitatii sistemului nervos si asigura cresterea randamentului intelectual. Are si un usor efect diuretic. Aportul crescut de glucide, sportul de performanta, precum si stresul cresc necesitatea de vitamina B1. Aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturii netede. Carenta duce la aparitia bolii beri-beri.
Vitamina B2 (riboflavina) are un rol determinant in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si al glucidelor, imbunatateste vederea (creste sensibilitatea retinei) si contribuie la dezvoltarea fizica. Lipsa vitaminei B2 produce tulburari de crestere si dezvoltare si favorizeaza aparitia unor boli dermatologice. Aportul insuficient determina reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de vitamina B2 este mai crescut la sportivi si in situatii de stres. In alimente se gaseste impreuna cu vitamina B1.
Vitamina B3 (niacinamida, amida acidului nicotinic, factorul PP) are un rol deosebit de important in procesele de oxido-reducere si in metabolismul lipidelor si glucidelor. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Are un efect calmant al durerilor migrenoase, imbunatateste circulatia sanguina, scade tensiunea arteriala, precum si concentratia colesterolului si a trigliceridelor. Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii).
Vitamina B4 (acidul folic) favorizeaza absorbtia fierului, participa la metabolismul unor aminoacizi, la biosinteza acizilor nucleici; impreuna cu alte vitamine are rol in biosinteza hemoglobinei si a globulelor rosii si, de aceea, este foarte eficienta in cazul unor anemii. Lipsa acidului folic este un factor de risc pentru unele malformatii congenitale (spina bifida - coloana vertebrala deschisa la exterior). Recent, un grup de medici din Alabama a raportat ca acidul folic are un rol important in profilaxia cancerului de col uterin.
Vitamina B5 (acid pantotenic, pantotenat de calciu) are rol in catabolismul glucidelor si lipidelor si, prin aceasta, in generarea energiei necesare proceselor fiziologice. Are un rol important in desfasurarea multor reactii enzimatice. Favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii si stimuleaza pozitiv cresterea si pigmentarea parului. Este indispensabila functionarii normale a glandelor suprarenale.
Vitamina B6 (piridoxina), prin faptul ca activeaza unele enzime, are multiple roluri. Participa la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi esentiali si al fierului. Se gaseste in drojdie, ficat si carne. Este absolut indispensabila formarii anticorpilor si a hematiilor (globulelor rosii). Deoarece are un rol important in metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este in raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens mareste considerabil necesarul de vitamina B6 al organismului. Lipsa acestei vitamine afecteaza structura si functionarea normala a tesutului muscular. Observatiile clinice au dovedit ca un aport substantial de vitamina B6 contribuie in mare masura la atenuarea tensiunii nervoase, a durerilor asociate ciclului menstrual si la ameliorarea senzatiei de greata. Este necesara pentru fixarea vitaminei B12. Actioneaza ca un slab diuretic natural.
Vitamina B7 (biotina, vitamina H) este componenta a unor enzime care contribuie la metabolismul proteinelor, glucidelor si lipidelor. Amelioreaza durerile musculare consecutive oboselii si contribuie la mentinerea integritatii pielii. Impiedica incaruntirea si caderea parului, fiind utilizata cu rezultate bune si in prevenirea alopeciei (cheliei). Sportivii necesita cantitati mai mari din aceasta vitamina. Avidina din oul crud intarzie absorbtia acestei vitamine.
Colina (vitamina B8) este sintetizata si in organism, dar in cantitati insuficiente. Impreuna cu inozitolul (ambele substante sunt componente ale lecitinei), favorizeaza legarea acizilor grasi liberi, prevenind steatoza hepatica (incarcarea ficatului cu grasimi), impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali. Contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism. Lipsa colinei duce la perturbarea activitatii cerebrale si la scaderea capacitatii de memorare.
Inozitolul (vitamina B9) favorizeaza cresterea parului si previne ateroscleroza. Impreuna cu colina participa la biosinteza fosfolipidelor, componente esentiale ale membranei celulei nervoase. Ca urmare, este absolut indispensabila transmiterii influxului nervos si deci activitatii cerebrale. Are si un efect calmant pronuntat.
Acidul para-aminobenzoic (PABA, vitamina B10) contribuie la metabolismul fierului si la formarea hematiilor (globulele rosii). Favorizeaza sinteza acidului folic si absorbtia acidului pantotenic. Lipsa PABA duce la incaruntire si aparitia eczemelor.
Vitamina B12 (ciancobalamina) are un rol important in sinteza proteinelor, in metabolismul glucidelor si acizilor grasi, precum si in formarea globulelor rosii. Contribuie la dezvoltarea fizica, la cresterea poftei de mancare si a greutatii corporale. Din aceste motive, este utila in cazurile de anemie. Se gaseste in ficat si in preparatele de ficat. Vitamina B12 isi aduce aportul si la mentinerea functionalitatii normale a sistemului nervos, amelioreaza irascibilitatea si contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare si de pastrare a echilibrului psihic.
Preparatele de complex vitaminic B sunt utile oricarei persoane, deoarece reduc efectele stresului, iar sportivilor le sunt aproape indispensabile. Datorita efectelor benefice, sunt un supliment alimentar valoros si in cazurile de alergii, tulburari neurologice si psihice.
Atentie! Datorita consumului de complex vitaminic B, urina devine inchisa la culoare si capata un miros caracteristic. In cazul eforturilor fizice sustinute (sportivi de performanta), acest fenomen este insesizabil.

Mega B Complex
Supliment alimentar cu vitamine
100 tablete Cantitate neta 183,71 g

Ingrediente active per tableta:
Tiamina 100 mg
Riboflavina 100 mg
Niacina 100 mg
Acid pantotenic 100 mg
Piridoxina 100 mg
Colina 100 mg
Inozitol 100 mg
PABA 100 mg
Acid folic 125 mcg
Ciancobalamina 100 mcg
Biotina 100 mcg

Alte ingrediente: stabilizatori - celuloza microcristalina, carbonat de calciu; antiaglomeranti - acid stearic, stearat de magneziu; agent de incarcare - croscarmeloza sodica; antiaglomerant - dioxid de siliciu; agenti de glazurare - glazura farmaceutica, talc.................q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%
Mod de administrare: ca supliment alimentar, ½ tableta pe zi sau conform recomandarilor.
Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0743/12.02.2013

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews