CALIVITA MEGA CO Q10 PLUS, 60caps

CALIVITA MEGA CO Q10 PLUS, 60caps

GS_CV0176
188,60 lei
.

Descriere

Coenzima Q10 (ubichinona, CoQ10) este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor. Carenta sa genereaza dereglari in procesele de oxidoreducere ce se desfasoara la nivel celular si cauzeaza astfel tulburari dintre cele mai diverse in functionarea organismului. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand cantitatea de CoQ10 scade cu numai 25% fata de normal. In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de CoQ10, apar semnele insuficientei cardiace, hipertensiunii si ale altor numeroase boli.
Coenzima Q10 este sintetizata in organism in cantitatea necesara pentru functionarea normala a celulelor pana la varsta de 30 de ani. In paralel cu procesul imbatranirii, scade si cantitatea de CoQ10 din organism, impunandu-se suplimentarea sa prin hrana, respectiv prin utilizarea suplimentelor alimentare. Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Structura sa aminteste de cea a vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic. Din punct de vedere biochimic, CoQ10 are rol reglator in procesul de generare a energiei ce se desfasoara la nivelul mitocondriilor, acele centrale minuscule ale celulelor unde se sintetizeaza moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare incarcatura de energie produs de organismul uman.
CoQ10 mai este cunoscuta si sub denumirea de ubichinona. Exista 10 tipuri obisnuite de CoQ, dar dintre ele numai CoQ10 face parte din structura celulelor umane. Alimentele cele mai bogate in aceasta substanta sunt: somonul, macroul, sardelele, inima si ficatul de bovine.
Spre sfarsitul anilor ’80, dr. Peer Langsjoen (Temple, Texas) a analizat datele a 806 pacienti grav bolnavi de inima si a ajuns la concluzia ca administrarea de CoQ10 a adus ameliorari considerabile, avand efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie. Mai tarziu, cercetatorii italieni au constatat ca dupa administrarea acestui supliment alimentar la un numar de 1100 de persoane bolnave de inima, la 80% dintre ei apar semne certe de ameliorare. In anul 1990, in cadrul simpozionului desfasurat la Roma, avand ca tema coenzima Q10, dr. W.V. Judy a prezentat rezultatele cercetarilor sale in acest domeniu. Timp de mai multi ani, el a administrat zilnic 100 mg CoQ10 unor pacienti care anterior au suferit un infarct miocardic. Lotul cercetat era alcatuit din 180 de pacienti din clasa IV NYHA, intr-un stadiu al bolii deosebit de grav. Ulterior, bolnavii au fost impartiti in doua grupe distincte de cate 90 de persoane. Pacientii din prima grupa au primit in continuare numai medicamente traditionale, iar cei din grupa a 2-a au primit pe langa acestea si 100 mg CoQ10. Pe parcursul anilor, s-a constatat ca numarul deceselor a fost considerabil crescut in grupa celor care nu au primit CoQ10. Pana la sfarsitul celui de–al 6-lea an au decedat toti pacientii tratati cu medicamente traditionale. In schimb, 36% dintre cei care au primit CoQ10 au supravietuit, la acesti bolnavi constatandu-se semne certe de ameliorare la numai 12 luni dupa inceperea tratamentului. La majoritatea pacientilor a crescut capacitatea functionala a inimii si s-a redus considerabil predispozitia pentru infarct. Conform concluziei dr. Judy, aceste observatii prelungite au demonstrat cu certitudine faptul ca insuficienta cardiaca si predispozitia pentru infarct miocardic pot fi cauzate si de carenta cronica de Q10.
In Romania, ca de altfel peste tot in lume, foarte multi oameni care sufera de hipertensiune sunt tratati cu medicamente hipotensoare traditionale (betablocante), care, pe langa efectul dorit de normalizare a tensiunii arteriale, au si multiple efecte secundare nedorite ce impiedica functionarea enzimelor activate de CoQ10. Din acest motiv, se recomanda administrarea concomitenta cu betablocante si CoQ10, pentru a contracara lipsa coenzimei din organism si a preveni aparitia unor efecte adverse nedorite: oboseala, apatia, scaderea contractilitatii miocardului. In Japonia, CoQ10 este utilizata atat in tratamentul bolilor cardiovasculare, cat si pentru fortificarea sistemului imunitar. De asemenea, cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca ubichinona poate favoriza si vindecarea ulcerului duodenal.
CoQ10 a dovedit proprietati benefice si in afectiunile aparatului respirator, in astmul bronsic si in diverse alergii, precum si in psihiatrie, cu precadere in cazurile de schizofrenie si boala Alzheimer. S-au obtinut rezultate incurajatoare si in incetinirea procesului de imbatranire, combaterea obezitatii si a infectiilor provocate de Candida albicans, in tratamentul sclerozei multiple, al diabetului si al unor afectiuni dentare.
Cercetarile efectuate la New England Institute au dovedit eficienta CoQ10 in reducerea mortalitatii prin cancer si leucemie la animalele de experienta si in reducerea efectelor secundare ale chimioterapicelor ce se administreaza in aceste boli.
De asemenea, s-a evidentiat si potentialul rol favorabil al acestei substante in tratamentul SIDA, prin stimularea sistemului imunitar. Revista saptamanala AIDS Weekly a publicat la sfarsitul anului 1994 parerile unor cercetatori canadieni, conform carora consumul CoQ10 incetineste procesul de moarte programata a celulelor (apoptosis), aflat in stransa legatura cu bolile degenerative si SIDA.
Atentie! Femeile gravide si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul curant inainte de a incepe consumul de CoQ10. Produsul trebuie ferit de sursele de lumina si caldura. La temperaturi de peste 35 0C, CoQ10 pura isi pierde partial calitatile. Nu se cunosc efecte secundare datorate consumului de CoQ10. Efectul consumului de CoQ10 incepe sa se manifeste doar dupa o perioada de timp de cateva saptamani. Exceptie fac cazurile in care deficitul de CoQ10 este sever, cand efectul consumului poate aparea inca din primele zile de administrare. In aceste cazuri, se recomanda administrarea zilnica permanenta a unei doze de intretinere de 10-30 mg pentru a preintampina instalarea simptomatologiei induse de carenta acestei coenzime.


Mega CoQ10 Plus
Supliment alimentar cu vitamine si minerale
60 capsule Cantitate neta 35,70 g

Ingrediente active per capsula:
Coenzima Q10 50,00 mg
Vitamina E 10,00 mg (10 U.I.)
Beta-caroten 0,60 mg (1000 U.I)
Seleniu 10,00 mcg

Alte ingrediente: agent de ingrosare - faina de orez; stabilizator - celuloza microcristalina; gelifiant - gelatina; antiaglomeranti – acid stearic, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.................q.s.
Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 capsula pe zi sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0688/ 26.09.2012

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews