CALIVITA POWER MINS,100tablete

CALIVITA POWER MINS,100tablete

GS_FL0066
59,34 lei
.

Descriere

Organismul necesita cantitati mai mari din anumite substante minerale. Printre acestea se numara calciul, magneziul, fosforul, potasiul, precum si clorurile. Din altele, organismul utilizeaza zilnic doar citeva mili sau micrograme. Acestea sunt denumite oligoelemente de catre specialisti si sunt la fel de importante pentru mentinerea sanatatii ca si celelalte. Acest lucru se explica prin fenomenul de sinergism, adica prin participarea lor concomitenta la mai multe reactii chimice si potentarea reciproca a actiunilor. Deci, lipsa sau insuficienta chiar si a unui singur oligoelement blocheaza desfasurarea, in conditii normale, a actiunii celorlalte oligoelemente.
Organismul guvernamental Food and Drug Administration din SUA a stabilit, cu zeci de ani in urma, necesarul zilnic recomandat pentru un numar de 6 elemente. Acestea sunt: calciul, fierul, magneziul, fosforul, iodul si zincul. Alaturi de acestea, pentru mentinerea sanatatii si functionarea ireprosabila a mecanismelor biologice, mai sunt absolut necesare inca cel putin 12 elemente foarte cunoscute. Acestea sunt: clorul, cromul, cobaltul, cuprul, fluorul, manganul, molibdenul, potasiul, seleniul, sodiul, sulful si vanadiul, care poarta denumirea de elemente active. Incepand din anul 1989, in SUA, si seleniul a fost considerat ca element vital pentru organismul uman, stabilindu-se necesarul zilnic recomandat si pentru acest element.
Literatura de specialitate cuprinde mii de pagini despre efectele diferitelor minerale sau oligoelemente. In cele din urma, din lipsa de spatiu, va trebui sa rezumam doar in cateva fraze importanta fiecaruia dintre ele.
Calciul si fosforul sunt minerale implicate in mentinerea sanatatii oaselor si a danturii. In acelasi timp, calciul si magneziul au un rol foarte important in functionarea aparatului cardiovascular. Calciul contribuie la absorbtia fierului si are rol in transmiterea excitatiilor nervoase. Magneziul este indispensabil activitatii sistemului nervos si musculaturii, avand un rol important in procesul metabolic prin care glucoza se transforma in energie. In lipsa cromului, metabolismul glucidic nu este eficient. Cobaltul, asemanator fierului, este indispensabil in procesul de formare a globulelor rosii. Fara cupru, fierul nu poate fi inglobat in hemoglobina. Iodul este absolut necesar pentru functionarea glandei tiroide. Manganul sustine activitatea corespunzatoare a unor enzime gastrice si, de asemenea, are importanta in eliminarea toxinelor. Molibdenul isi aduce aportul la metabolismul glucidic si lipidic si, in acelasi timp, este un component important al enzimei care asigura utilizarea fierului. Potasiul, in combinatie cu sodiul, regleaza echilibrul hidro-electrolitic al organismului, normalizeaza ritmul cardiac si contribuie la eliminarea metabolitilor inutili. Seleniul, la fel ca si vitamina E, este un antioxidant important si deci incetineste imbatranirea tesuturilor, avand rol in prevenirea formarii tumorilor maligne. Zincul controleaza si dirijeaza procesele metabolice, activitatea enzimelor, mentine integritatea celulelor si este indispensabil pentru sinteza proteinelor.

Power Mins
Supliment alimentar cu minerale
100 tablete Cantitate neta138 g

Ingrediente active per tableta:
Calciu 250,00 mg
Magneziu 150,00 mg
Zinc 7,50 mg
Mangan 4,00 mg
Fier 4,00 mg
Cupru 0,50 mg
Molibden 125,00 mcg
Iod 50,00 mcg
Crom 50,00 mcg
Seleniu 20,00 mcg

Alte ingrediente: stabilizator – celuloza microcristalina; bicarbonat de potasiu; agent de afanare – croscarmeloza sodica; antiaglomerant – acid stearic; emulsificator – hidroxipropilmetilceluloza; antiaglomeranti – dioxid de siliciu, stearat de magneziu; glazura farmaceutica; antiaglomerant – talc....................q.s.

Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-2 tablete zilnic sau conform recomandarilor.

Notificare MSP/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0778/ 21.02.2013

Data ultimei revizuiri a prospectului: iulie 2013.

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews