CALIVITA PRO SELENIUM, 60tab

CALIVITA PRO SELENIUM, 60tab

Datorita puternicelor sale efecte antioxidante, seleniul contribuie la protejarea celulelor si tesuturilor impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, precum si la protejarea sistemului imunitar si a functionarii normale a glandei tiroide. De asemenea, joaca un rol important in mentinerea sanatatii pielii si unghiilor.

GS_FL0044
35,65 lei
.

Descriere

Efectele benefice ale seleniului sunt deja binecunoscute. Rezultatele unor cercetari efectuate in tari dezvoltate au demonstrat ca seleniul face parte din substantele antioxidante cu un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii.
Seleniul impiedica sau cel putin incetineste imbatranirea tesuturilor. Neutralizeaza efectul unor substante cancerigene, protejand astfel organismul de bolile maligne. Este foarte util pentru mentinerea functiei de secretie a pancreasului si pentru mentinerea elasticitatii tesuturilor.
Utilizarea seleniului se recomanda femeilor in perioada de menopauza, deoarece amelioreaza bufeurile (valurile de caldura) si starea de indispozitie generala. Barbatii au nevoie de seleniu in cantitati mai mari, deoarece acesta se concentreaza in mare masura in testicule si canalele seminale, in timpul ejacularii pierzandu-se cantitati considerabile de seleniu. Seleniul contribuie la mentinerea sanatatii parului (eficient in caz de matreata). Are efect sinergic cu vitamina E, potentandu-se reciproc, iar administrarea lor simultana are o eficienta mult mai mare, contribuind la mentinerea functionalitatii inimii si a sistemului imunitar.
Solul Noii Zeelande este sarac in seleniu si de aceea populatia din zona sufera de insuficienta cardiaca si musculara. Nevoile de seleniu ale acestei populatii se compenseaza prin importul de grau din Australia. Tot lipsa de seleniu provoaca si frecvente miocardiopatii, care au o incidenta crescuta in regiunea Keshan din China, de unde provine si denumirea de boala Keshan.
Sursele naturale de seleniu sunt: germenii de grau, taratele, ceapa, rosiile, fructele de broccoli si pestele ton. Aportul deficitar de seleniu duce la scaderea rezistentei organismului fata de boli.

Atentie! Depasirea dozei maxime se admite numai la recomandarea medicului si sub controlul acestuia, fiindca supradozarea poate determina efecte secundare neplacute.

Pro Selenium
Supliment alimentar cu seleniu
60 tablete. Cantitate neta 19 g

Ingrediente active per tableta:
Seleniu 50 mcg

Alte ingrediente: drojdie de bere; stabilizator - celuloza; antiaglomeranti -acid stearic, stearat de magneziu...............q.s.
Contine gluten, soia si produse derivate, sulfiti.
Variatia ingredientelor............+/-5%.

Mod de administrare: ca supliment alimentar, pentru adulti, 1 tableta pe zi sau conform recomandarilor.

Notificare MS /Seria AB / Nr. 0750 / 12.02.2013

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews