CALIVITA RHODIOLIN, 120caps

CALIVITA RHODIOLIN, 120caps

Ingredientul principal al acestei capsule, Rhodiola rosea, este o planta adaptogena.

Ingredientele active ale acestei plante au efecte benefice asupra sistemului nervos central, ceea ce poate duce la cresterea concentrarii mentale si performantelor fizice si mentale.

Este extrem de utila in situatii de studiu, practicarea unui sport sau control al stresului; reduce oboseala mentala si contribuie la imbunatatirea starii generale.

Completat cu zinc, Rhodiolin imbunatateste rezistenta organismului la imbolnaviri si, in acelasi timp, reduce stresul si simptomele cauzate de un stil de viata agitat.

GS_CV0128
133,29 lei
.

Descriere

Omul modern este supus, aproape in orice moment al zilei stresului. Responsabilitatile permanente fata de familie si serviciu, conflictele, bolile si traumatismele, problemele financiare, zgomotul si poluantii din mediul existential, constituie factori de stres. Dupa o perioada indelungata, odata cu acumularea numeroaselor neplaceri, trebuie sa facem fata si sa ne luptam cu situatii stresante din ce in ce mai numeroase, fiindca stilul de viata impune un ritm accelerat si pot aparea simptome ale unor boli. Imbolnavirile sunt cauzate, intr-un procent incredibil de ridicat, de 80%, de influentele nocive ale stresului asupra organismului. Ulcerul, ateroscleroza, hipertensiunea, diabetul, starile depresive, sunt doar cateva din aceste boli.
In ultima perioada s-au conceput diverse suplimente alimentare cu extracte din plante adaptogene si minerale, printre care se numara si RHODIOLIN fabricat de CaliVita International, USA.
Rhodiolin este un supliment alimentar special care contine zinc si extract de Rhodiola rosea, planta cunoscuta si sub numele de "radacina arctica" sau "radacina aurie".
Rhodiola rosea este originar din muntii Siberiei, traind la o inaltime de aproximativ 3000 m, dar camarazii sai din aceeasi specie traiesc pe cel mai inalt lant muntos din lume, in Himalaya, si nu o data prinde radacini la inaltimi de 6000 m si chiar mai mult.
Primele referiri la Rhodiola rosea apar in scrierile popoarelor antice din Asia de Est si Mijlocie. Acestea descriu o planta sacra cu calitati ,,supranaturale" tamaduitoare. Circula multe legende populare orale care sustin ca cine bea in fiecare zi, o data, un ceai preparat din aceasta planta, va trai pana la 100 de ani.
Cercetatorii din China au remarcat proprietatile tamaduitoare ale misterioasei plante, utilizand radacinile ei pentru prevenirea infarctului miocardic, "purificarea" sangelui si ameliorarea circulatiei sanguine. In medicina populara rusa, de-a lungul sutelor de ani, a fost intrebuintat, cu succes, impotriva racelilor si a unor boli virale, pentru ameliorarea circulatiei sanguine si diminuarea riscului de infarct miocardic. Se crede ca prelungeste viata celui care o consuma si il intareste fizic si psihic.
Rhodiolin este un echilibrator exceptional in cazul stresului si un protector al sistemului imunitar, care amelioreaza sau restabileste apararea organismului impotriva bolilor. Asigura imunotoleranta, recunoaste diferenta intre self si non-self, supravegheaza activitatea sistemului imunitar fata de procesele maligne. Mentine homeostazia organismului, asigurand astfel echilibrul intre sistemul imunitar si nivelul hormonal, creste nivelul serotoninei si dopaminei la persoanele expuse stresului, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive - adica nivelul hormonilor glucocorticoizi (cortizol, glucocorticoid), asigurand nivelul optim al acestora.
Rhodiola rosea reduce influentele nocive ale stresului asupra inimii, normalizeaza bataile neregulate (aritmia), asigura o irigare locala optima, reduce durerile. Are efecte antitumorale prin potentarea sistemului de aparare a organismului impotriva substantelor nocive. Creste energia sexuala. Poate avea efecte benefice in anumite tulburari sexuale la ambele sexe. In cazul diabeticilor accelereaza producerea insulinei, respectiv creste sensibilitatea la insulina si astfel reduce nivelul glicemiei. Substantele biologic-active, rosavina si salidrosidele, determina cresterea serotoninei la nivelul creierului si amelioreaza starile depresive. Protejeaza ficatul fata de substantele toxice. Are o puternica activitate antioxidanta. Poate fi benefic nu numai impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi si a agentilor mutageni, dar si in regenerarea leziunilor aparute la nivelul acidului dezoxiribonucleic (ADN).
Rhodiola rosea imbunatateste performanta sportivilor si creste rezistenta fizica a acestora. Accelereaza anabolismul (creste masa fibrelor musculare contractile), asigura folosirea mai eficienta a rezervelor metabolice. Amelioreaza starea generala, asigura prospetime spirituala. Imbunatateste memoria si, in general, munca intelectuala.
Rhodiolin ne poate ajuta sa traim mai mult si sa ne pastram conditia fizica, puterea de viata si sanatatea pana la sfarsitul vietii.

Rhodiolin
Supliment alimentar cu extract de Rhodiola rosea
120 capsule. Cantitate neta 54 g

Ingrediente active per capsula:
Rhodiola rosea concentrat 5:1 100,0 mg
(echivalent cu 500 mg pulbere)
Zinc 5,0 mg

Alte ingrediente: emulsificator – celuloza microcristalina; gelifiant – gelatina...........q.s.
Contine sulfiti.

Variatia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-3 capsule pe zi sau conform recomandarilor.

Notificare MSF / ISPT Nr. 1/01.07.2002

Detalii ale produsului

Reviews

No reviews