LIPO 250ml

LIPO 250ml

Contine aminoacizi, taurina, cafeina si vitamine. Ajuta la mentinerea concentrarii si la producerea energiei, sustinute de un amestec de taurina, glucuronolactona, inozitol, arginina, carnitina, cofeina, colina si vitamine din complexul B.
-bautura energizanta cu cafeina
-imbunatatit cu exctract de ceai verde si complex de vitamine
-fara grasimi
-fara carbohidrati

Aroma
RXS210

Descriere


Taurina este un acid amino-sulfonic cu rol in transportul de ioni si stabilizarea membranei celulare. Joaca un rol important la nivelul creierului, inimii, ochilor si sistemului vascular. La nivel cerebral se gaseste in cantitati mari, predilect in bulbul olfactiv si in centrul memoriei; intervine si in transmiterea semnalelor nervoase. De asemenea, are un rol esential in digestia lipidelor, fiind o componenta a sarurilor biliare, substante care actioneaza intr-un mod similar detergentilor, facand posibila emulsionarea lipidelor ingerate. Taurina poate fi sintetizata de organism, dar in perioade de stres, traume sau eforturi deosebite, necesita aport din exterior, deoarece aceste stari epuizeaza rezervele din organism. Ajuta la inlaturarea senzatiei de oboseala.
Glucuronolactona este o substanta prezenta si in organism, provenind din glucoza. Are efecte benefice asupra concentrarii.
Inozitolul impreuna cu colina participa la biosinteza fosfolipidelor, componente esentiale ale membranei celulei nervoase. Ca urmare, este absolut indispensabil transmiterii influxului nervos si deci activitatii cerebrale.
Arginina este un precursor al oxidului nitric si altor metaboliti, o componenta a colagenului, enzimelor si hormonilor, a lichidului seminal, a pielii si tesuturilor conjunctive. L-arginina este un aminoacid necesar in sinteza proteinelor, colagenului, in cresterea si dezvoltarea organismului, dezvoltarea masei musculare, reducerea tesutului adipos, procesele de cicatrizare s.a. Are proprietati antioxidante si contribuie la indepartarea toxinelor, ajuta la detoxificarea ficatului. Astfel, reduce acumularea de amoniac si lactaza plasmica, produsi in urma efortului fizic.
Carnitina intervine in metabolizarea alimentelor, mai precis in „transformarea” acestora  in energie. L-carnitina transfera acizii grasi cu catene lungi, cum sunt trigliceridele, in mitocondrii („centralele” energetice ale celulelor) unde pot fi oxidati pentru a produce energie. L-carnitina are un rol important in exercitiile fizice, deoarece in timpul antrenamentelor se produce o scadere a concentratiei de carnitina din sistemele de depozit (muschi, ficat, rinichi). Cele mai mari cantitati de carnitina se gasesc in muschi si in inima. Deoarece principalii utilizatori ai energiei sunt chiar muschii scheletici si inima, o cantitate insuficienta de carnitina va genera o slabiciune musculara si functionarea defectuoasa a cordului. In plus, grasimea neutilizata se va depune.
Cafeina este un alcaloid care se gaseste in numeroase specii de plante, actionand in acestea ca un „pesticid” care paralizeaza sau ucide insectele. Este un stimulent al sistemului nervos central si al metabolismului si este utilizat pentru recreere, pentru reducerea oboselii fizice si restabilirea vigilentei mentale atunci cand survine o stare de slabiciune sau moleseala.
Colina este o pseudovitamina din familia vitaminelor B. Fiind un constituent important al membranei celulare, are practic functii in toate procesele organismului. Este o substanta lipotropa care participa la transportul lipidelor in organism si poate reduce acumularea grasimilor in ficat. Colina poate fi sintetizata si in organism din  aminoacidul metionina, vitamina B12 si acidul folic. Colina  este un neurotransmitator care, prin cresterea concentratiei acetilcolinei din creier, contribuie la imbunatatirea activitatii cerebrale si a capacitatii de activitate psihica.
Vitaminele din complexul B, datorita rolului important pe care il au in metabolismul energetic si functionarea sistemului nervos sunt componente nelipsite ale produselor destinate utilizarii inaintea antrenamentelor.
Astfel, vitaminele din complexul B contribuie la: metabolismul energetic normal (niacina, acidul pantotenic, vitamina B6, vitamina B2, vitamina B1, vitamina B12), functionarea normala a sistemului nervos (niacina, vitamina B6, vitamina B2, vitamina B1, vitamina B12), reducerea oboselii (niacina, acidul pantotenic, vitamina B6, vitamina B2, vitamina B12), functionarea normala a sistemului imunitar (vitamina B12, vitamina B6), metabolismul normal al proteinelor si glicogenului (vitamina B6).

Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1237 / 02.03.2016

Detalii ale produsului

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.