IM CARNITIN PRO LIQUID, 1000 ml

CARNITIN PRO LIQUID, 1000 ml

Produsul Carnitine Pro Liquid fabricat de IronMaxx contine L-carnitina si vitamina B6 intr-o forma lichida.
-1000ml
-1500mg L-carnitina/25ml
-0.6% zahar
-40 portii


Aroma
RXS303
119,00 lei
.

Descriere

Lipidele indeplinesc mai multe roluri importante in organism, printre care se numara si cel de sursa de energie. Chiar daca fara energie organismul nu poate functiona nici extrema cealalta, prea multa energie, nu este o situatie mai favorabila.
Lipidele pot proveni din alimentatie sau pot fi sintetizate in organism pornind de la alte substante, cum sunt glucidele. In cazul in care organismul primeste mai multa energie decat consuma, excesul se depoziteaza sub forma de lipide in celule specializate numite adipocite. Cresterea excesiva a acestor „rezerve” nu reprezinta doar o problema estetica, ci poate cauza si probleme mai serioase in timp, afectand sistemul circulator sau digestiv.
Cel mai „simplu” mod de a scapa de aceste rezerve este reducerea aportului caloric in paralel cu cresterea consumului energetic, pentru a consuma excesul de lipide din organism in timp, un obiectiv clar dar nu intotdeauna si usor de indeplinit. In paralel cu schimbarea obiceiurilor alimentare, exista nutrienti care ajuta la „arderea” grasimilor in timpul exercitiilor fizice, printre acestea numarandu-se si L-carnitina.
L-carnitina a fost descoperita in 1905 in extracte de muschi; s-a mai decelat si in inima, un alt tesut care foloseste lipide ca sursa de energie. In timpul antrenamentelor, glucidele sunt folosite initial ca sursa de energie, fiind utilizata glucoza din sange, dupa epuizarea acesteia utilizandu-se glicogenul din ficat si muschi. Odata ce aceste resurse sunt epuizate, se incepe oxidarea (arderea) lipidelor pentru a obtine energie; aici intervine si carnitina.
Descompunerea acizilor grasi (constituenti ai lipidelor) are loc in mai multe locuri (mai exact organite) in celula. Astfel, descompunerea acizilor grasi cu catene (lanturi) foarte lungi incepe in peroxisomi; odata ce acestia au fost convertiti in acizi grasi cu catene medii si scurte, intervine L-carnitina, care ii transporta in mitocondrii, unde descompunerea lor (numita ß-oxidare) este finalizata. In urma acestei descompuneri rezulta acetilcoenzima A, care in urma unor reactii subsecvente va genera energie (sub forma moleculelor de ATP), energie care se poate consuma, printre altele si in cadrul antrenamentelor.
Produsul Carnitine Pro Liquid fabricat de IronMaxx contine L-carnitina si vitamina B6 intr-o forma lichida, cu gust placut de capsuni sau mango.
Pe langa L-carnitina, vitamina B6 este utila celor cu un stil de viata activ deoarece contribuie la metabolismul energetic normal, functionarea normala a sistemului nervos, metabolismul normal al proteinelor si glicogenului, reglarea activitatii hormonale si reducerea oboselii. Multumita acestor contributii, ofera un suport nutritional in timpul si dupa antrenamente.


Notificat MS / CRSPT Seria AB Nr. 1493 / 24.07.2017

Detalii ale produsului..

Opinia clientilor (0)

Fara recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.